images/srcki2b.gif images/srcki2b.gifimages/srcki2b.gif

 
Prirojene srčne napake
Zgradba srca
Srčne napake
Moj otrok ima srčno napako
Motnje srčnega ritma
Slovarček izrazov
Endokarditis preprečevanje
...škoda, da vaše strani nisem našla lansko leto, ko je tudi naša družina preživljala težke trenutke ob ugotovljeni prirojeni srčni napaki naše hčerke Anje...

...Hvala vsem, ki ste delili vaše zgodbe z nami in nam dali vedeti, da je še veliko staršev, ki so kaj
      takega preživeli...  Društvo srčnih otrok

  Britof 128

  4000 Kranj
  tel.: 070 / 402 902
  
  Transakcijski račun
  10100-0044749684

  info@srcki.si
 

Prirojene srčne napake

O prirojenih srčnih napakah govorimo, kadar pride do nepravilnosti v delovanju srca kot posledici razvoja srca pred ali neposredno po rojstvu. Velika pomembnost srca za življenje, še bolj pa predstava posameznika o tej pomembnosti, in relativno nepoznavanje delovanja srca, dodatno pripomoreta k šoku, ki doleti starše ob postavitvi diagnoze. Čeprav se zdravnik potrudi razložiti samo napako, je razkorak med razlago strokovnjaka in neskončnim številom vprašanj, ki se porajajo v glavi laika, ob postavitvi diagnoze nepredstavljiv.

Statistike kažejo, da ima prirojeno srčno napako skoraj vsak stoti živorojeni otrok (8-10 otrok od 1000 rojenih otrok se rodi s prirojeno srčno napako). Ob upoštevanju podatka, da se v Sloveniji letno rodi skoraj 18.000 otrok, to pomeni, da se s srčno napako vsak mesec rodi 12 otrok. Hudih napak ni veliko, pri nekaterih je potrebna operacija srca, obstajajo pa tudi (zaenkrat) nepopravljive okvare.

Strani o zgradbi, razvoju in delovanju srca smo pripravili za vse tiste, ki bi o srcu in srčnih napakah radi vedeli kaj več.

 www.srcki.si

  registracija domen, iskalnik in portalregistracija domen, iskalnik in portal